A 18 cm-es pengehosszú Takumi Line Santoku kés ideális eszköz azok számára, akik szeretik a zöldségek, gyümölcsök vagy húsok precíz és gyors vágását. Minőségi német acélból készült, tökéletes élességet és hosszú élettartamot biztosít. Az olívafa nyél egyediséget ad a késnek, természetes és kényelmes fogást biztosít.
A Santoku kés egy hagyományos japán konyhai kés, amely sokoldalúsága miatt nagyon népszerű. A “santoku” név “három erényt” vagy “három felhasználást” jelent, utalva arra, hogy képes hatékonyan vágni, aprítani és darálni olyan ételeket, mint a zöldségek, húsok és halak. A pengén lévő bemélyedések, más néven üreges őrlések, úgy vannak kialakítva, hogy csökkentsék a kés és a vágandó étel közötti súrlódási felületet. Ezek a bemélyedések segítenek megakadályozni, hogy vékony ételszeletek, például burgonya vagy paradicsom rátapadjanak a pengére szeletelés közben. Az eredmény hatékonyabb vágás és a kés használatának általános élménye. Ezek a tulajdonságok a santoku kést kiváló eszközzé teszik mind a professzionális szakácsok, mind az otthoni főzés szerelmesei számára.
Hogy a kés pengéje a lehető leghosszabb ideig éles maradjon, javasoljuk, hogy kézzel mosogassa hideg vízben, és kerülje a mosogatógép használatát. A fa fogantyút tökéletes állapotban tarthatja, ha rendszeres olíva- vagy élelmiszer-minőségű ásványolajjal kezeli, amely megakadályozza a kiszáradást és a repedéseket.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.